Terci de ovaz cu stafide si scortisoara


terci final

De curand am descoperit terciul de ovaz si de atunci nu am ezitat sa il introduc destul de des in meniul nostru zilnic. Ovazul are un rol major in scaderea colesterolului “rau”, a tensiunii arteriale precum si in controlul nivelului zaharului din sange. Daca mai punem la socoteala si beneficiile scortisoarei asupra organismului (intareste sistemul imunitar, mentine densitatea osoasa si regleaza nivelulul zaharului in sange), realizam ca acest terci este perfect pentru un mic dejun sanatos si foarte usor de preparat.

Ingrediente:

  • ½ cana fulgi de ovaz (fara aditivi sau conservanti)
  • lapte 1.5% grasime
  • un pumn stafide
  • o lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • optional: 1/2 mar mic taiat bucatele

Mod de preparare:

Fulgii de ovaz se pun la prajit intr-o tigaie mica antiaderenta pentru circa un minut.  Se adauga laptele, atat cat sa ii acopere bine (cam 2 degete peste) si un praf de sare amestecand incontinuu. Se adauga stafidele si lingurita de scortisoara care da un gust extraordinar terciului si se fierbe pana se obtine o pasta groasa. Se serveste imediat cald.

Optional: daca va hotarati sa preparati acest mic dejun incluzand marul, care dupa mine este singurul ingredient optional, atunci adaugati-l in momentul in care adaugati si laptele peste fulgii de ovaz.

Terci5

Pofta buna!

2 responses to “Terci de ovaz cu stafide si scortisoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s