Omleta cu dovlecei


Omleta cu dovlecei

De cand a inceput sezonul dovleceilor acestia au ajuns tot mai des in meniul nostru. I-am pregatit sub diverse forme sau in diverse mancaruri cum ar fi: mancare de dovlecei, salata de dovlecei si ardei copti, paste integrale cu sos de legume si ciuperci. Astazi a venit randul omletei cu dovlecei, o reteta incredibil de simpla si rapida. Combinatia de dovlecel si ou imi aminteste putin de dovleceii pane🙂.

Ingrediente:

  • 2-3 oua
  • 1 dovlecel nu prea mare
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 ceapa mica
  • Optional: frunze de marar sau patrunjel
  • 2 lingurite ulei de samburi de struguri
  • piper negru macinat
  • sare de mare

Mod de preparare:

Taiati ceapa marunt, ardeiul kapia cubulete si dovlecelul bastonase subtiri. Omleta iese mult mai delicioasa cu dovlecelul taiat bastonase subtiri decat ras pe razatoare, nu glumesc🙂.

Intr-o tigaie antiaderenta adaugati legumele de mai sus si caliti-le in 2 lingurite de ulei de struguri. Asezonati cu sare si piper, acoperiti cu un capac, dar nu uitati sa mestecati din cand in cand ca nu cumva sa ardeti legumele. Nu va speriati de cantitatea mare de dovlecel , acesta o sa lase putina apa si pana este gata o sa scada considerabil in volum.

Bateti ouale bine, condimentati-le cu sare si piper si adaugati putin patrunjel sau marar tocat.

Cand legumele sunt aproape facute, luati capacul deoaparte si adaugati ouale batute in momentul in care a scazut tot lichidul si legumele sunt foarte usor prajite. Este excelenta alaturi de o salata de rosii🙂.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s