Supa crema de dovlecei si cartofi


supa crema de dovlecei 1

Supele crema au avantajul ca sunt incredibil de usor de preparat. Totul e atat de simplu, ca simti ca parca nici nu gatesti. Tot ce trebuie sa faci e sa trantesti intr-o oala o gramada de legume, sa astepti sa fiarba toate (timp in care iti vezi de ale tale) si la final le pasezi repede cu blenderul si gata supa.  Singura conditie e sa iti placa supele crema🙂.

Astazi am pregatit o supa crema de dovlecei si cartofi, a doua supa crema postata pe blog, prima fiind supa crema de legume. Ca aspect seamana foarte mult, insa gustul difera.

Ingrediente:

  • 1 kg de dovlecei
  • 300 g cartofi albi
  • 2 morcovi mici/medii
  • 1 ardei Kapia (sau ardei gras rosu)
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • vegeta naturala (amestec de legume natural)
  • 7-10 frunzulite de busuioc
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare:

Asa cum va spuneam, prepararea este foarte simpla. Taiati in bucati maricele toate legumele (dovleceii, cartofii, morcovii, ardeiul, ceapa si usturoiul) si puneti-le la fiert intr-o oala cu apa in care ati adaugat putina sare si putin amestec natural de legume.

supa crema de dovlecei 3

Lasati sa fiarba totul pana cand legumele sunt gata. In acel moment, scoateti legumele intr-o alta oala si lasati-le sa se mai raceasca putin pentru aproximativ 10 minute. Nu trebuie sa va chinuiti sa le scurgeti foarte bine pentru ca oricum o sa trebuiasca sa mai adaugam apa.

Folosind un blender stick mixati legumele impreuna cu frunzulitele de busuioc pana obtineti o pasta fina si groasa. Ca sa ajungeti la consistenta dorita mai adaugati din apa in care au fiert legumele. Eu am mai adaugat aproximativ 4 polonice de apa. Gustati si mai condimentati cu sare si piper daca mai este nevoie.

Aceasta supa crema este gustoasa atat calda cat si rece. Noi am servit-o exact asa simpla, fara nici un fel de adaos de smanatana sau alte cele.

 

supa crema de dovlecei 2

Sa aveti pofta!

2 responses to “Supa crema de dovlecei si cartofi

    • Foarte interesanta idee, o sa ii dau si eu o sansa ghimbirului in mancare sa vad cum e.Tura urmatoare😛.
      Sa iti fie de bine si te mai astept cu sugestii🙂. Seara faina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s