Hummus cu naut si linte rosie


humus 2

Astazi vom prepara un hummus din naut si linte rosie. Desi este de preferat sa ne fierbem singuri nautul, astazi am preferat sa folosesc naut la conserva. Recunosc ca recurg destul de des la nautul la conserva, dintr-un motiv foarte evident- comoditatea🙂. Este o reteta rapida si gustoasa, pe care trebuie sa o incercati macar o data.

Ingrediente:

  • 260 g naut la conserva
  • 250 g linte rosie decorticata
  • 3 linguri sanatoase de  tahini (pasta de susan)
  • 4-5 linguri zeama de lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei de samburi de struguri + 1 lingurita pentru decor (merge la fel de bine si uleiul de masline )
  • chili macinat

Mod de preparare:

In prima faza spalati bine lintea rosie si puneti-o la fiert in apa cu sare. In aproximativ 20 de minute, dupa ce lintea este fiarta, scurgeti-o si lasati-o sa se raceasca cat de cat. Nu uitati sa pastrati o canuta din zeama in care lintea a fiert.

Intre timp spalati bine nautul si incercati sa eliminati cojile care o sa vedeti ca se desprind cu usurinta de pe boabele de naut.

Intr-un castron adaugati nautul si lintea rosie fiarta, cele 3 linguri de tahini, zeama de lamaie, cateii de usturoi maruntiti cu presa, 1 lingura ulei , sare, piper. Folosind un mixer vertical incepeti sa mixati totul bine pana cand toate ingredientele se transforma intr-o pasta fina. Daca doriti pasta mai moale si mai pufoasa puteti sa mai adaugati treptat cate o lingura din zeama in care a fiert lintea.

Dupa gustul meu combinatia de ingrediente prezentata mai sus mi se potriveste cel mai bine, insa puteti la fel de bine, in functie de propriile voastre preferinte, sa adaugati mai multa sau mai putina pasta de susan, zeama de lamaie, usturoi , etc.

Am pus pasta intr-un castronel si am decorat cu o lingurita de ulei de samburi de struguri amestecat cu putin chili.

Nu am mai avut nevoie doar de cateva lipii libaneze si pofta de hummus🙂.

hummus 3

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s